Denizci Toplum

Yükleniyor...

Denizci Toplum

Denizci Toplum

T ü r k D e n i z c i l i k K ü l t ü r ü H a r e k e t i

Belçika’nın Göller Bölgesindeki Bisiklet Yolu Projesi, Yüksek Bir Tasarım Kültürüyle Doğal Çevrede Gerçekleştirilebilecek Uygar Bir Müdahalenin Kanıtı

7265Belçika’nın Göller Bölgesindeki Bisiklet Yolu Projesi, Yüksek Bir Tasarım Kültürüyle Doğal Çevrede Gerçekleştirilebilecek Uygar Bir Müdahalenin Kanıtı

Belçika’nın en büyük göller bölgesi De Wijers‘de Belçikalı mimarlık ofisi Lens°ass architecten tarafından gerçekleştirilen bisiklet yolu, Time dergisinin 2018 yılında yayınladığı dünya üzerinde görülmesi gereken 100 yer listesinde yer aldı.

Bisiklet yolu projesi, Belçikalı peyzaj mimarlık ofisi Burolandschap tarafından bölgedeki göller yönelik olarak yaşam geçirilen doğa koruma projesinin kapsamı içinde yer alıyor.

Göller bölgesi 5

2016 yılında açılan ve bu tarihten günümüze kadar yüzlerce gezgini ağırlayan Bokrijk’teki bu bisiklet yolu, 91 ve 243 numaralı bisiklet kavşaklarının arasında yer alıyor.

Göller Bölgesi 4

Limburg bölgesinin doğal varsıllığını tanıtmak amacıyla yayın yapan visitlimburg.be internet sitesi tarafından Limburg bisiklet yolu ağında küratörlüğü gerçekleştirilen bir dizi bisiklet patikası ve köprü bulunuyor. Bu ağın bir parçası olarak Lens°ass architecten’in gerçekleştirdiği bu bisiklet yolu, suyu yüzeyin alt kotun yer alıyor. “Suyun içinden bisikletle geçmek” anlayışı ile yerel bir çekicilik yaratan proje, doğal çevre ile turizmin getirdiği ziyaretçi yükü arasında etkili bir denge kurmayı başarıyor.

https://youtu.be/YBPuLx33J38

 

(Kaynak: designboom.com)