Denizci Toplum

Yükleniyor...

Denizci Toplum

Denizci Toplum

T ü r k D e n i z c i l i k K ü l t ü r ü H a r e k e t i

2011 Yılında İAE’de Açılan “Uzak İzlenimler – Clara ve Luigi Mayer’in Resimlerinde 18. Yüzyıl İstanbul’u” Çevrimiçi Sergi Olarak Google Arts & Culture’da Görülebilir

80092011 Yılında İAE’de Açılan “Uzak İzlenimler – Clara ve Luigi Mayer’in Resimlerinde 18. Yüzyıl İstanbul’u” Çevrimiçi Sergi Olarak Google Arts & Culture’da Görülebilir

Google Arts & Culture, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde önceki yıllarda açılan yedi farklı sergiye çevrimiçi olarak yer veriyor.

Bu sergiler arasından yer alan “Uzak İzlenimler”, Osmanlı dönemi İstanbul’un Boğaz çevresindeki yaşam biçime ve Boğaziçi’nde kullanılan kayık, tekne tiplerini izleyebilmeye olanak sağlıyor.

Google Arts & Culture’da açılan  “Şişli Camii”, “Taksim”, “Uzak İzlenimler”, “Doğu’ya Seyahat”, “Ahşap İstanbul”, “Dört Ayaklı Belediye” ve “Uzun Öyküler” başlıklı sergiler artık internet ortamı aracılığıyla tüm dünyadaki sanat izleyicileri tarafından tüm ayrıntılarıyla keşfedebilecekler.

Küratörlüğü Ekrem Işın tarafından gerçekleştirilen “Uzak İzlenimler – Clara ve Luigi Mayer’in Resimlerinde 18. Yüzyıl İstanbul’u” 2011 yılında İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde açılmıştı. Sergi, Osmanlı İstanbul’undaki Boğaziçi yaşamına ilişkin önemli bir görsel arşiv sunduğu gibi Boğaz’da  kullanılan tekne tiplerine ve kullanım biçimlerine ilişkin de önemli ayrıntılar içeriyordu.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu’ndan yararlanılarak oluşturulan sergide Clara Barthold Mayer’in dokuz, Luigi Mayer’in ise bir eserinin yer aldığı suluboya yapıtlar yer alıyor.

“Uzak İzlenimler” çevrimiçi sergisine buradan ulaşabilirsiniz.

 

(Kaynak: kulturlimited.com, iae.org.tr)

 

 

-->