Atatürk Üniversitesi’nde Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi açılıyor.
Müzede, mamut, dinozor ve balina replikalarının yanı sıra; bitki, böcek, memeli hayvan, sürüngen, balık, yengeç, ıstakoz, mercan ve fosiller bulunuyor.
60 yıla yayılan bir süreç içinde toplanan 10 bin türden ve 250 bin bireyden oluşan koleksiyonun korunacağı müze, sergileme işlevinin yanında bilimsel araştırmaların da yapıldığı bir yapıya sahip olacak.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Türkiye, Erzurum ve üniversite için çok önemli bir birim oluşturduklarını söyleyerek, okullardan çok sayıda ziyaretçi geldiğini, amaçlarının merkezi onlarca uluslararası araştırmacının çalışacağı yer durumuna getirmek olduğunu ifade etti.
abbm.atauni.edu.tr
.
aa.com.tr
Biyoçeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi Kurucu Yöneticisi Prof. Dr. Levent Gültekin ulusal düzeydeki bu projeye beş yıl önce başlandığını belirterek, Türkiye’nin ulusal biyoçeşitlilik koleksiyonunun başlangıç noktası olduğunu vurguladığı merkezde “Animalia Biyoçeşitlilik”, “Plantae Biyoçeşitlilik”, “Taksonomi ve Moleküler Sistematik” ve “İnteraktif Eğitim” olmak üzere dört laboratuvar ile Paleoçeşitlilik, böcek, bitki, kuş, memeli, sürüngen ve sucul yaşam sergilerinin de yer aldığını söyledi.
Atatürk Üniversitesi Biyoçeşitlilik Bilim Müzesi (ABBM) sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
(Kaynak: abbm.atauni.edu.tr, aa.com.tr)