Denizci Toplum

Yükleniyor...

Denizci Toplum

Denizci Toplum

T ü r k D e n i z c i l i k K ü l t ü r ü H a r e k e t i

Balıkesir’de Sualtı Müzesi Kurulması İçin Çalışmalar Başladı

7273Balıkesir’de Sualtı Müzesi Kurulması İçin Çalışmalar Başladı

Balıkesir’de bir sualtı müzesinin kurulması için Gömeç Belediyesi’nde bir toplantı gerçekleştirildi.

Gömeç Belediye Başkanı M. İrem Himam‘ın makamında gerçekleşen görüşmede Balıkesir’in ve bölgenin tarihi ve mitolojik değerlerine ilişkin kültürel öğeleri barındıran bir sualtı müzesinin oluşturulması için eşgüdüm gerçekleştirildi.

Burhaniye Ticaret Odası’nın Burhaniye ve Gömeç ilçelerinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından desteklenen fizibilite projesi kapsamında belirlenen noktalarda sualtı resif alanları kazandırılması; böylece bölgedeki biyolojik çeşitliliği artırmak, habitat kaybını azaltmak ve deniz canlılarının barınak olarak kullanacakları yeni alanların oluşturulması amaçlanıyor.

Görüşmede ayrıca dalış turizminde Balıkesir’i yurt içi ve yurt dışında bir çekim merkezi durumuna getirmek ve sportif balıkçılığı desteklemek konuları da değerlendirildi.

Toplantının ardından Balıkesir Büyükşehir Kırsal Hizmetler Daire Başkanı A. Mekin Tüzün, Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aysel, Bandırma Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Prof. Dr. Mustafa Sarı ve GMKA Genel Sekreter V. Abdullah Güç, resif alanı ve su altı müzesi için belirlenen alanda gözlem yaptılar.

 

(Kaynak: gmka.gov.tr, burhaniyeto.org.tr)

 

-->