Denizci Toplum

Yükleniyor...

Denizci Toplum

Denizci Toplum

T ü r k D e n i z c i l i k K ü l t ü r ü H a r e k e t i

Akademisyen-Mimar Esra Sert, Salt Galata’da Gerçekleştireceği “İstanbul Kıyılarının Metabolizmasına Bakmak” Başlıklı Konuşmasıyla, Yenikapı ve Maltepe Kıyılarında Yaşanan Dönüşümünü Ele Alacak.

20237Akademisyen-Mimar Esra Sert, Salt Galata’da Gerçekleştireceği “İstanbul Kıyılarının Metabolizmasına Bakmak” Başlıklı Konuşmasıyla, Yenikapı ve Maltepe Kıyılarında Yaşanan Dönüşümünü Ele Alacak.

Akademisyen-Mimar Esra Sert, Dünya Mimarlık Günü programı kapsamında Salt Galata’da gerçekleştireceği, “İstanbul Kıyılarının Metabolizmasına Bakmak: Dolgu Alanlarının Kentsel Politik Ekolojisi” başlıklı konuşmasıyla İstanbul kıyılarının dönüşümünü değerlendirecek.

Doğadaki çeşitli dolaşımların kıyılarda dolgu alanı biçimine girerek nasıl mekânsallaştığını irdeleyecek olan Sert, konuşmasında özellikle, 19. yüzyıl sonundan 21. yüzyıla uzanan süreçte Yenikapı ve Maltepe kıyılarının metabolizmasını konuşmasının odağına yerleştirecek.

Kentsel toprağın, kentsel dönüşüm kaynaklı hafriyat atığının, mega projelerin, yıkımların ve farklı tahayyüllerin iç içe geçtiği, eşitlikçi olmayan bir yapı üzerine kurgulanan ilişkiler ağının mekânsal izlerini süren Sert, buradan yola çıkarak, doğal ve toplumsal öğelerin karşılıklı olarak birbirini nasıl biçimlendirdiği üzerindeki saptamalarını aktaracak.

Bitimsiz bir yıkım ve yapım döngüsü içindeki İstanbul’un geleceğinin; sosyoekolojik ilişkileri kırılganlaştırıp dönüştüren kapitalizmin araçları kadar, aslında mimarlık pratiklerine ve tüm bireyleri yakından ilgilendiren kent tahayyüllerine bağlı olduğunu gündeme getirecek.

Etkinlik, 09 Ekim 2024 tarihinde saat: 18.30’da gerçekleştirilecek.

(Kaynak: saltonline.org)

-->