Denizci Toplum

Yükleniyor...

Denizci Toplum

Denizci Toplum

T ü r k D e n i z c i l i k K ü l t ü r ü H a r e k e t i

Dominik Drygas’ın ‘Akış’ Başlıklı Sergisi, Monako Yat Show’daki Sanlorezo Salonu’nda Açıldı.

20235Dominik Drygas’ın ‘Akış’ Başlıklı Sergisi, Monako Yat Show’daki Sanlorezo Salonu’nda Açıldı.

Bu yıl 33. kez düzenlenen Monaco Yacht Show’da Sanlorenzo Med yat firmasına ayrılan ‘Sanlorezo Salonu’, Polonyalı sanatçı Dominik Drygas’ın ‘Akış’ (Flow) sergisine ev sahipliği yapıyor.

Bu etkinlik için özel olarak hazırlanan altı tablo, ziyaretçilerin yatçılığa yeni bir bakış açısıyla değerlendirmesine olanak verirken aynı zamanda sanatçının resimlerinden birinin satışında elde edilecek gelir, Prenses Stefani tarafından kurulan ‘Fight Aids Monaco’ derneğine destek amacıyla bağışlanacak.

Monako Prensliği’nin varsıl yatçılık kültürüne vurgu yapan resim sergisi, bir sanat etkinliği olduğu kadar aynı zamanda hayırsever yönüyle de öne çıkıyor. Sergide yer alan resimlerden birinin satışından elde edilecek gelir, Prenses Stefani’nin kurucusu olduğu ve başkanlığını sürdürdüğünü Fight Aids Monaco’ya bağışlanacak. Bu yıl yirminci kuruluş yıldönümünü kutlayan kuruluş, HIV ile yaşamak zorunda kalan insanların toplumda karşılaştığı dışlanma karşı mücadele ediyor.

Sergi açılışında konuşan Sanlorenzo Med CEO’su Ferruccio Rossi etkinlikten duyduğu heyecanı dile getirerek, “Kapılarımızı yetenekli bir sanatçıya ve Fight Aids Monaco gibi yerel bir hayır kurumuna açmakta gurur duyuyoruz” ifadesinde bulundu.

Dominik Drygas yaptığı açıklamada şunları söyledi.“ Herkesin yüzünde gördüğüm gülümseme ve çok sayıda davetlinin çalışmalarıma göstermiş olduğu ilgi, benim için büyük bir anlam ifade ediyor. Yatçılık dünyasına tutkuyla bağlı biri olarak bu sergiyi hazırlarken içine girdiğim düşünme ve üretim sürecinden büyük bir keyif aldım. Fight Aids Monaco’yu destek vermek benim için bir guru verici. Bu gece bu eserin satışı yoluyla derneğe katkıda bulunabildiğim için de kendimi çok şanslı hissediyorum.”

25 Eylül 2024’te gerçekleşen özel açılış etkinliğinde dernek için bağış toplanırken, konuklara yardım kuruluşunun çalışmalarını anlatan bir video sunumu da yapıldı.

“Akış” başlıklı sergi, Sanlorenzo Salonu’nda 27 Eylül 2024 tarihine kadar görülebilecek.

(Kaynak: monacolife.net, monacovoice.com, news.mc)

-->