Denizci Toplum

Yükleniyor...

Denizci Toplum

Denizci Toplum

T ü r k D e n i z c i l i k K ü l t ü r ü H a r e k e t i

Wadden Denizi’ni Havadan Fotoğraflayan Peter Hamel, Bu Coğrafyayı Farklı Bir Açıdan Gözlemleme Olanağı Sunuyor.

19922Wadden Denizi’ni Havadan Fotoğraflayan Peter Hamel, Bu Coğrafyayı Farklı Bir Açıdan Gözlemleme Olanağı Sunuyor.

Wadden Denizi’ni, Cessna tipi pervaneli bir uçakla görüntüleyen fotoğraf sanatçısı Peter Hamel’in “Deniz Seviyesinin 183.000 Metre Üstünde” başlıklı sergisi, ‘Batı Kıyısı Sanat Müzesi’nde açıldı.

Almanya sınırları içindeki Borkum’dan Sylt’e uzanan coğrafyanın bu bölümünde, gelgitler nedeniyle kendisini sürekli değiştiren, yenileyen doğa, soluk kesen bir görünüm ortaya koyuyor. Hamel’in bu bölgeyi, yaklaşık olarak 183.000 (600ft) metreden, farklı bakış açısı ile kayıt altına alıyor olması ise, Wadden Denizi’nin, hayranlık uyandıran güzellikteki bir görünümüne izleyicilerin de tanıklık etmesine olanak sağlıyor.

Baktığının anlamını ve değerini takdir eden bir göz olarak Hamel’de, gelgitlerin akışının peşine düşen kendisini, 19. yüzyılın Fransa’sında kent gezginlerini niteleyen bir kavrama gönderme yaparak, bir “flaneur” olarak tanımlıyor. Doğanın fırçasıyla oluşturduğu büyüleyici desenlerle bir anda karşı karşıya kalan sanatçı, gördüklerini kayıt altına alabilmek için hızla objektif değiştirirken, damarlarında heyecanla akan kanın kendisinde “bir tür yüksek irtifa etkisi” yarattığını belirtiyor.

Öte yandan bu alanın sunduğu yumuşak renk geçişleri, farklı kot yükseklikleri içinde biçim çeşitliliği kazanan kum yığınları, bu eşsiz ekosistemin ne denli kırılgan olduğuna ilişkin bir farkındalık içinde olunması gerektiğini de anlatıyor.

.

.

Hamel, geçen 20 yıl içinde pek çok defa “Lürzer’s Archive” tarafından dünyanın en iyi 200 reklam fotoğrafçısı arasında gösterildi. Çektiği hava fotoğrafları uluslararası ‘Gregor Calendar Award’da altın madalya kazanan sanatçı, ‘German Design Award’a aday olarak gösterildi.

Sergi, 12 Ocak 2025 tarihine kadar görülebilecek.

(Kaynak: mkdw.de)

-->