Denizci Toplum

Yükleniyor...

Denizci Toplum

Denizci Toplum

T ü r k D e n i z c i l i k K ü l t ü r ü H a r e k e t i

J. Niemelä’nın Gemi Kaptanı Babasının Anılarının İzlerini Sürdüğü “Nostalji” Adlı Yerleştirmesi Helsinki Sanat Müzesi’nde

7116J. Niemelä’nın Gemi Kaptanı Babasının Anılarının İzlerini Sürdüğü “Nostalji” Adlı Yerleştirmesi Helsinki Sanat Müzesi’nde

Jaakko Niemelä, gemi kaptanı babasının izlerini sürdüğü “Nostalji” adlı sergi, Helsinki Sanat Müzesi – HAM ‘da. Serginin küratörlüğünü Heli Harni üstleniyor. 

Niemelä, hazırladığı bir araştırma projesi ile gemi kaptanı olan babası Erkki Niemelä‘nın geride bıraktığı anılarının izlerini okyanus aşan gemilerde ve bu denizaşırı yolculuklarında gittiği yerlerin üzerinden keşfediyor ve  tüm izleri, gerçekleştirdiği gezilerinde çizerek, yazarak, fotoğraf ve video çekerek kayıt altına alıyor.

Jaakko Niemelä: Nostalgia. 14.12.2019-15.3.2020

Sergi, fırtınalı bir denizde seyir yapmakta olan bir gemiyi ve bu geminin fırtınanı etkisi ile yavaş yavaş parçalanmasını gösteren; boyutlarıyla sergi mekanına baskın bir etki yaratan büyük ölçekli, iki adet canladırmayı içeren yerleştirmeden oluşuyor.

Sergideki işitsel peysajı, Barok dönem bestecisi Alessandro Scarlatti‘nin koral bir yapıtı oluştururken; ambiyans müziği Antti Niemelä’ya ait.

Sergi, 15.03.2020 tarihine kadar Helsinki Sanat Müzesi’nde olacak.

 

(Kaynak: hamhelsinki.fi)