Denizci Toplum

Yükleniyor...

Denizci Toplum

Denizci Toplum

T ü r k D e n i z c i l i k K ü l t ü r ü H a r e k e t i

Yanan Hastings İskelesi, Yeniden Tasarlanarak; Kullanıma Açıldı

4712Yanan Hastings İskelesi, Yeniden Tasarlanarak; Kullanıma Açıldı

2017 RIBA Stirling Ödülü’nü kazanan Hastings İskelesi projesi, dRMM Mimarlık firması tarafından yaşama geçirildi. Proje,  herkes tarafından ulaşılabilir olmayı amaçlayan açık kamusal bir alan yaratıyor.

İngiltere’nin Hastings kentinde konumlu bulunan Hastings İskelesi’nde 2010 senesinde yaşanan yangın, iskelenin güncel gereksinimleri karşılayacak biçimde yeniden ele alınması için bir olanak yaratmış oldu. Her ne kadar bu yangın, olumsuz bir olay olsa bile…

Mimarlık ofisi, dRMM, bu tasarımın kavramsal temelini “öngörülebilir ve gereksizce destansı bir yapı yaratmak yerine, herkesin erişebileceği bir açık alan sağlamak” olduğunu belirtiyor. Tasarım sürecinde, görsellerde görülenler; iskele ve çevresi için planlananların ilk aşaması. Sonrası için 280 metrelik büyük, mobil, ahşap bir gölgeliğin yaşama geçirilmesi amaçlanıyor.

Özellikle ahşap gerecin kullanımı, ve yanmış iskeleden arta kala ahşaplarla yapılan yeni yaratıcı müdahaleler iskelenin tasarımındaki ana etkenlerden biri oldu.

Cam ile çevrili bir seyir terasına sahip olan ziyaretçi merkezi, çeşitli etkinliklere, ev sahipliği yapabilmesi amacıyla tasarlandı.

hasting4.jpg

318_ph_exterior_21_adr1500.jpg.jpeg.jpg

318_ph_exterior_20_adr1500.jpg

318_ph_exterior_05_adr1500.jpg.jpeg.jpg

318_ph_exterior_01_AdR

(Haber Kaynağı: arkitera.com, ramboll.com, archdaily.com )